Lo-Reninge van start met eigen 360° beeldmateriaal op Mapillary

Gepubliceerd door Leen Moeyaert op

De Google Maps streetview beelden in Lo-Reninge zijn verouderd en niet gebiedsdekkend. Doordat het zo ingeburgerd is om het grondgebied van je gemeente van aan je bureau in 360° beeldmateriaal te kunnen raadplegen, voelt het ontbreken er van aan als een groot tekort.

Diverse gespecialiseerde firma’s bieden 360° beeldmateriaal aan maar in Lo-Reninge werd beslist om de beelden zelf in te winnen met een eigen 360°-camera. Het hele traject van aankoop tot eerste beeld op Mapillary vraagt de nodige tijd. Als je er zelf mee aan de slag zou gaan, hou er dan rekening mee dat het wel even duurt voor het filmen en opladen van de beelden geroutineerd aanvoelt.

Het maken van de beelden gaat zeer vlot mede dankzij de Go Pro app die je in staat stelt om van in de wagen instellingen van de camera te controleren en hem te stoppen.

Eens terug aan je bureau zijn er verschillende methoden om de beelden voor te bereiden om in Mapillary op te kunnen laden. Dit kan via de Go Pro app, de toepassing Geosetter of gewoon in je verkenner. De belangrijkste actie die je moet ondernemen is de dubbele foto’s van bij start- en stop-momenten wegwerken.

Bij het opladen verzorgt Mapillary de wettelijke verplichte vervaging op nummerplaten en gezichten. Het opladen, hosten en raadplegen van de beelden op Mapillary is volledig gratis.

Bekijk de 360° resultaten van Lo-Reninge op Mapillary via deze hyperlink.

Naast het raadplegen van de beelden zullen ze in Lo-Reninge dit beeldmateriaal ook inzetten om de verkeersbordendatabank te controleren. Mapillary bevat een objectdetectie mogelijkheid die je in staat stelt diverse elementen onmiddellijk te visualiseren op de kaart. Denk hierbij aan banken, vuilnisbakken en de verkeersborden.

Lees ook de bevindingen van de 360° opname in Oostrozebeke van enkele jaren geleden.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.