VVSG-GIS 20/09/2019

Gepubliceerd door Marloes Decraemer op

  • Movin’: Vlaanderen lanceert in oktober de mobile app om je verkeersbordendatabank up to date te houden daten. Schrijf je nu in voor één van de incubatiedagen in West-Vlaanderen
  • Enquête rond de gebruikte GIS- en aanverwante toepassingen: klik hier (invuldatum uitgesteld tot 27 september).
  • Wegenregister Vlaams of gemeentelijk?
  • Binnenkort duidelijkheid over de Vlaamse verordening adressen.
  • Het onderhouden van de verkeersbordendatabank is een arbeidsintensief werk. Om de gemeenten te ondersteunen met deze taak werd een app ontwikkelt die, zo leert de testfase, het werk 2 tot 3 keer sneller maakt. Leer werken met Movin’ op de incubatiedagen in West-Vlaanderen op 8 (VM Jabbeke, NM De Panne) en 10 oktober (Moorslede) .
    Schrijf je in via deze link.
  • Er ontstond enige verwarring toen er in de wetgeving werd gesproken over een gemeentelijk wegenregister. Nu blijkt dat er per ongeluk gebruik werd gemaakt van dezelfde term maar dat dit geen gelijkaardige producten zijn. Het gemeentelijk wegenregister zou een databank moeten worden met de documenten of administratieve dossiers die over een stuk weg handelen. Hoe dit concreet uitgewerkt zal worden is nog niet duidelijk.
  • Begin dit jaar werd door de FOD BiZa een verordening aangekondigd rond toekenning van adressen die vanaf september aan gemeenten zou opgelegd worden die hier zelf geen eigen reglement rond hebben. Hier is medio september nog steeds geen duidelijkheid over, op vragen van de VVSG kwam nog geen antwoord. Binnenkort gaat hierover een vergadering door, hopelijk wordt daar duidelijkheid geschept.

Verslag en documenten

Categorieën: VVSG

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.