MOW stelt analoog archief van oude luchtfoto’s ter beschikking van lokale besturen

Gepubliceerd door Wouter Verhelst op

Het departement MOW bezit een eigen archief van oude luchtfoto’s vanaf de jaren ’30 tot ’90. De luchtfoto’s zijn enkel in analoge vorm beschikbaar. MOW heeft op korte termijn geen concrete plannen om dit archief zelf te digitaliseren, maar stelt de foto’s wel ter beschikking van geïnteresseerde gemeenten die dit zelf willen doen.

Zo is bijvoorbeeld het Gentse stadsarchief momenteel bezig met een 800-tal van deze foto’s te digitaliseren om ze te ontsluiten via een publieke viewer. Lees meer

De beschikbare fotoreeksen zijn raadpleegbaar in deze exceltabel. Let wel: de foto’s zijn niet altijd op niveau van een individuele gemeenten gelabeld. Soms gaat het om een specifieke beschrijving (“pier Zeebrugge”, of “kanaal Brugge-Oostende”) of om een vluchtstrook die bijvoorbeeld onder de noemer ‘Roeselare-Veurne’ zijn aangeduid, waar mogelijk met de codes van de overeenkomstige kaartbladen van de NGI-topokaarten (je kan een dataset van deze kaartbladversnijdingen downloaden via Informatie Vlaanderen). Van bepaalde fotoreeksen zijn ook de negatieven nog beschikbaar.

De foto’s kunnen eerst bij MOW ingekeken worden en daarna eventueel ontleend. Het is wel aangewezen om eerst de catalogus te raadplegen alvorens MOW te contacteren met een concrete vraag.

Contact: ato.ft@mow.vlaanderen.be.

©Departement Mobiliteit en Openbare Werken

1 reactie

MOW stelt analoog archief van oude luchtfoto’s ter beschikking van lokale besturen – IOK GIS · 20 mei 2019 op 15:13

[…] Bron WVI GISCo: MOW stelt analoog archief van oude luchtfoto’s ter beschikking van lokale besturen […]

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.