Ook dit is een aanvraag inname openbaar domein!

Gepubliceerd door Marloes Decraemer op

De firma Merkator lanceerde vanuit hun Eagle-platform, dat het proces van innames openbaar domein digitaliseert en automatiseert, onlangs een aanvraagformulier om innames openbaar domein aan te vragen in heel Vlaanderen, ook bij niet-Eagle klanten (www.eagle.vlaanderen). Het werd reeds opengesteld voor veelaanvragers (vooral nutsmaatschappijen, verhuisfirma’s…) waardoor oprechte aanvragen inname openbaar domein via volgend mailtje kunnen binnenkomen:

Vervolgens moet je doorklikken en kom je op een dergelijke pagina:

Waar je volgende pdf kan downloaden:

De aanvrager gaat er van uit dat deze informatie tot een vergunning gaat leiden.

Het is aan te raden te controleren waar deze aanvragen binnenkomen, want de ervaring leert intussen dat sommige van deze aanvragen de gemeente niet toekomen of in de verkeerde mailbox belanden. Testen kan via www.eagle.vlaanderen. Gemeenten die willen checken of het door Merkator gebruikte contactadres correct is, of die deze mogelijkheid willen laten uitschakelen, kunnen hiervoor contact opnemen met eagle@merkator.com. Voor meer info, luc.deheyn@merkator.com.

Zie ook de kritische bespreking in VVSG-GIS van 23/3/2019 hierover.

Update 22/05/2019: Merkator heeft beslist het formulier niet meer per definitie voor alle gemeentes open te zetten. Wil je toch verder gebruik maken van deze mogelijkheid dan moet je een mailtje sturen naar eagle@merkator.com met de boodschap “opt-in Eagle aanvragen voor Merkator”. Vermeld ook even het juiste e-mailadres waar de aanvragen mogen naar toe gestuurd worden.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.