Uitwisselen planbaten voortaan efficiënter dankzij DSI

Gepubliceerd door Wouter Verhelst op

Ook afgelopen zomer kregen lokale besturen de jaarlijkse brief om hun eraan te herinneren dat de uitwisseling van deelpercelen in het kader van de planbatenheffing moet gebeuren voor december. Het was tot voor kort voor velen elk jaar opnieuw een zoektocht om de gegevens enerzijds in het juiste dataformaat te krijgen en om ze vervolgens op te laden in de RWO Datamanager. Sinds de nieuwste release van DSI in oktober verloopt deze uitwisseling veel vlotter en voor nieuwe RUP’s zelfs helemaal automatisch. Hiermee bewijst DSI meer en meer zijn nut.

Tot oktober 2018 moest voor het overmaken van informatie over planbaten naar de Vlaamse Belastingdienst gebruikt gemaakt worden van de RWO-datamanager (RWO-DM).

Dit hoeft nu niet meer omdat zowel de plancontouren als de geodatabank met deelpercelen die voor een planbatenheffing in aanmerking komen, automatisch vanuit DSI kunnen worden verzonden.

Voor het opladen van informatie over planbaten hoeft de RWO-Datamanager dus niet meer te worden gebruikt. Ook in kader van bijwerking van het ROP, moeten contouren van bestemmingsplannen niet meer in Datamanager worden opgeladen.

Meer informatie kan teruggevonden worden in paragraaf 3.6. van de Gebruikershandleiding voor de digitale uitwisseling van stedenbouwkundige informatie via het uitwisselingsloket DSI.

Nieuw sinds september 2018 is ook dat alle geodata, behalve de plancontour, apart kan worden gedownload of opgeladen in het DSI-platform. Dit kan alleen maar in de laatst opgeladen dossierfase.

Meer informatie kan teruggevonden worden in paragraaf 3.3.6. van de Gebruikershandleiding voor de digitale uitwisseling van stedenbouwkundige informatie via het uitwisselingsloket DSI.

Categorieën: DSI

2 reacties

iokgis · 23 november 2018 op 09:20

Dit is op IOK GIS herblogd.

Uitwisselen planbaten voortaan efficiënter dankzij DSI — Intergemeentelijk GIS Midwestoverleg – Veneco GIS · 25 november 2018 op 19:46

[…] via Uitwisselen planbaten voortaan efficiënter dankzij DSI — Intergemeentelijk GIS Midwestoverleg […]

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.