De webservice van DSI visualiseren

Gepubliceerd door Wouter Verhelst op

Nu DSI een verplichting is, is het soms eens interessant om de stand van zaken van de opgeladen plannen in Vlaanderen te bekijken.

In Geopunt (“Eigen kaart toevoegen”) of via je lokaal GIS kan je volgende wms toevoegen: https://dsi-geoserver.ruimteinfo.be/drodsi-geoserver/wms

De wms bestaat uit maar liefst 1537 lagen. Zo is er bijvoorbeeld per individuele geotiff van elke plan een aparte laag. Erg handig in gebruik is de webservice dus niet, maar als je weet welke lagen je nodig hebt, krijg je wel vrij snel een goed beeld. Er wordt intussen wel gewerkt aan een elegantere service.

De belangrijkste lagen:

  • Bijzonder Plan van Aanleg BG
  • Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan BG, DV, PV en VV
    • deze twee lagen bevatten alle opgeladen geodata van deze dossierstappen. Indien er geen SLD’s opgeladen werden, wordt hier ofwel enkel een contour getoond, of wordt er automatisch een standaard-SLD aangemaakt op basis van de invulling in het veld ‘catgeb’. Catgeb bevat echter slechts 10 categorieën. Dit is dus geen getrouwe weergave van het grafisch plan.
    • BPA_Wingene_DSI
  • Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan – plancontour
    • deze laag bevat de contouren van alle RUP’s, ongeacht de dossierstap (dus ook in fase ‘Start’ => hiervan bestaat geen aparte service)
Categorieën: DSIRuimtelijke ordening

1 reactie

Gemeentelijke plannen voortaan verplicht via DSI – Intergemeentelijk GIS Midwestoverleg · 4 juni 2018 op 17:52

[…] om aan een breed publiek aan te bieden. De verschillende webservices van DSI kan je intussen wel visualiseren in je eigen GIS en sinds kort ook via Geopunt. In verband met de ongebruiksvriendelijke manier van ontsluiten en […]

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.