CycloMedia biedt groepskorting bij aankoop van 360°-beelden

Gepubliceerd door Wouter Verhelst op

Tot 1 juli 2019 maakten gemeenten gratis gebruik van de 360°-beeldendatabank van Image-V, die tot dan gefinancierd werd door de Vlaamse overheid. In tegenstelling tot Nederlandse gemeenten, die zo goed als allemaal al sinds jaar en dag betalen voor deze producten, betekent dit voor de Vlaamse gemeenten een nieuwe kost in hun strategisch meerjarenplan. Vooral voor kleinere besturen is dit een zware dobber die serieus kan doorwegen op hun ICT-budget. Bedrijven zoals CycloMedia proberen hier momenteel op te anticiperen met een intergemeentelijk prijsmodel.

De jaarlijkse kost voor (tweejaarlijkse) inwinning, een bijhorende viewer en de noodzakelijke ondersteuning komt in sommige gemeenten al gauw in de buurt van het budget voor de volledige GIS-infrastructuur. Daarbij komt nog dat de prijzen meestal berekend worden op het aantal km wegverbinding of m² oppervlakte, waardoor uitgestrekte gemeenten soms een disproportioneel nadeel hebben ten opzichte van hun kleinere en dichter bevolkte collega’s.

Er waren tot nu toe nog geen intergemeentelijke prijsmodellen die een significant prijsvoordeel
konden opleveren door samenwerking. Het Nederlandse CycloMedia heeft echter onlangs een voorstel gelanceerd voor WVI- en Leiedal-gemeenten waarbij er progressief korting wordt aangeboden naargelang het aantal deelnemers (op basis van een staffel). Op die manier hoopt CycloMedia om tegen eind 2019 een grote groep van gemeenten tot 25% korting te kunnen geven op de normale prijs (meer info).

Op de WVI-kennisdag van 1 oktober wordt dit verder toegelicht.

Categorieën: Mobile mapping

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.