Grootformaatschermen in Ruiselede en Tielt

Gepubliceerd door Wouter Verhelst op

In oktober 2016 werd in Oostrozebeke een groepsdemo georganiseerd voor grootformaat touchscreens. Door de massale start met DBA was toen de plotse nood ontstaan aan een geschikte manier om digitale plannen te visualiseren aan het loket, in het college of bij openbare onderzoeken. Veel gemeenten hadden of hebben geen echte balie, laat staan een baliescherm of -pc. Intussen hebben al zeker 3 Midwst-gemeenten hiervoor een mobiel grootformaat scherm aangekocht. In Hooglede is het scherm in gebruik sinds dit voorjaar, Tielt en en Ruiselede hebben hun scherm eind september geleverd gekregen. De gemeenten in kwestie zien dit als het sluitstuk en meteen ook een tastbaar resultaat van de inspanningen rond DSI en het opzetten van een eigen publieke plannenviewer.

De schermen staan op een mobiel onderstel dat elektrisch verstelbaar is in de hoogte en qua hellingsgraad. Er zit een ingebouwde pc in. De schermen kunnen dus zowel gebruikt worden als aparte computer, maar ook louter als beeldscherm om een externe laptop op aan te sluiten voor presentaties. Doordat het scherm zich gedraagt als een reuze-tablet met 4K-resolutie, komen vooral grote bouwplannen en webgebaseerde GIS-toepassingen met responsive design hierop mooi tot hun recht (zoals Geopunt, maar bijvoorbeeld ook de zelfgemaakte publieke AGOL-geoloketten). Dit wordt door de gemeenten in kwestie ervaren als een tastbaar neveneffect van de inspanningen die in het kader van DSI geleverd werden.

Wanneer ze niet actief gebruikt worden, worden de schermen gebruikt als digitale kiosk voor aankondigingen of voor een slideshow. Voor meer info over de technische specificaties, neem gerust contact op met de betrokken besturen of met w.verhelst@wvi.be.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.