Embedden van ArcGIS Online content in je website

Gepubliceerd door Wouter Verhelst op

Het embedden van interactieve kaarten in een webpagina is vooral zinvol als het gaat om eenvoudige kaarten met een beperkt aantal kaartlagen en zonder al te veel bijkomende functionaliteiten. Het raadplegen van een plannenviewer is bijvoorbeeld comfortabeler in een volledig scherm. Eenvoudig stappenplan:

  1. Maak je kaart op ArcGIS Online. Je kan zowel een web map als een web app embedden. Een web map heeft het voordeel van de eenvoud. Een web app kan leuke functionaliteiten in de vorm van widgets bevatten. Je kan er ook altijd voor kiezen om naast je iFrame de mogelijkheid te voorzien om je kaart in een volledig scherm te openen.
  2. Start vanuit je web map (ook al wil je een web app embedden) en deel deze met de knop “Delen”/”Share”. Klik in het dialoogvenster door op “embedden in website”.
  3. In het volgende dialoogvenster kan je de grootte instellen (dit kan achteraf in de code zelf ook nog aangepast worden) en allerlei andere opties voor het delen van een web map. Aan een geëmbedde web map kan je enkele eenvoudige functionaliteiten toevoegen (zoeken, legende, schaalbalk…), maar geen widgets..Als je een web map wil embedden, volstaat het om na deze aanpassingen de weergegeven html-code te kopiëren en te plakken in de code van je webpagina.
  4. Als je een web app wil embedden, moet je de in de gegenereerde htmml-code de url van de web map vervangen door die van de web app, op de manier zoals beschreven op de ESRI-supportpagina. Bij het embedden van een web app worden uiteraard alle functionaliteiten van de web app mee geëmbed en zijn de opties voor de web map niet meer van tel.
  5. Afhankelijk van de grootte van je iFrame kan het zijn dat de pop-ups of andere lay-out elementen niet mooi worden weergegeven. Vooral door de hoogte aan te passen, kan je dit meestal snel verhelpen.

Tot slot: ook op Geopunt kan je kaartjes maken, met aangepaste parameters (zoomniveau, extent, kaartlagen, eigen notities…), die kunnen geëmbed worden. Klik hier voor de handleiding.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.