Begraafplaatsenloket voor Gistel en Lo-Reninge

Gepubliceerd door Leen Moeyaert op

Met het gloednieuwe begraafplaatsenloket maken Gistel en Lo-Reninge een sprong voorwaarts in het ontsluiten van de data die voorheen enkel op papier of intern raadpleegbaar stond.

Met slechts een paar klikken krijg je toegang tot informatie over de overledene: naam, geboorte- en overlijdensdatum.

Het begraafplaatsenloket biedt gebruikers de mogelijkheid via smartphone of computer te zoeken. Op basis van (deel van de) naam, geboorte- of overlijdensdatum kan je de ligging bevragen. Deze tool zoomt in op de locatie. Het is tevens mogelijk om individuele graven aan te klikken en inzicht te krijgen in wie daar begraven ligt.

Van beide besturen staat de data in WebBGP, software van Cevi. Via ArcGISPro worden de exportlaag van de graven en de exportlaag van de overledenen gekoppeld. Dit resulteert in een statische laag die naar ArcGISOnline wordt gekopieerd. Via ArcGISOnline staat het loket openbaar. De bewerking vanuit WebBGP naar ArcGISOnline zal periodiek manueel herhaald worden tot een automatische werkwijze deze handeling vervangt.

Op de verschillende begraafplaatsen staat een infobord met uitleg over het loket. D.m.v. het inscannen van de QRcode op het bord kom je eenvoudig op de toepassing.

Nieuwsgierig waar jouw familie begraven ligt in Gistel of Lo-Reninge? Neem een kijkje via www.gistel.be/begraafplaatsen of www.lo-reninge.be/begraafplaatsen.


2 reacties

Bart Boute · 25 oktober 2023 op 17:24

Goed gedaan !

Wouter Verhelst · 3 november 2023 op 13:03

Mooi! Benieuwd naar een eventuele automatische oplossing voor de bijwerking.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.