VIP-event met GISCO track op 4 mei

Gepubliceerd door Bart Boute op

Op 4 mei organiseren Digitaal Vlaanderen en WVI samen een informatiemoment over het VIP, het Vastgoedinformatieplatform. Het event vindt plaats in OC De Schouw te Lichtervelde in de voormiddag.

Aangezien het VIP, de opvolger van de Notarisbrief, een impact heeft op een aanzienlijk deel van de gemeentelijke administratie, richten we het event tegelijk op 3 doelgroepen : de algemeen directeurs, de diensthoofden ruimtelijke ordening/omgeving en de GIS-verantwoordelijken.

Na de plenaire opener zijn er 3 break-out groepen voorzien. Dus ook één voor de GIS’ers, dat wordt dan onze eerste echte GISCO sinds de pandemie.

Wat is het VIP ?

Vandaag is het een tijdrovend administratief proces om informatie te verzamelen voor de verkoop van vastgoed, zowel voor de aanvrager als voor het lokaal bestuur. Bovendien heeft iedere gemeente zijn eigen proces, en bestaat er geen uitwisselingplatform voor de aanvragen en documenten. Daar komt verandering in met het VIP. Dankzij verdere digitalisering van bronnen en het samenbrengen van informatiestromen zal de doorlooptijd versnellen, en zal het proces eenvoudiger en kwalitatiever worden.

Het VIP is ‘a Very Important Project’
met impact op de slimme samenwerking tussen gemeentediensten.
Het VIP steunt in belangrijke mate op een GIS-poot.

Vanaf oktober 2022 gaan zo’n 30 pilootgemeenten van start met het platform. De early adapters uit ons werkingsgebied zijn : Blankenberge, Brugge, De Haan, De Panne, Ieper en Oostende. De meeste gemeenten volgen in verschillende golven in de loop van 2023. Vanaf 2024 is het gebruik van het Vastgoedinformatieplatform decretaal verplicht voor alle aanvragen in Vlaanderen.

Hoogste tijd om een stand van zaken te geven met de lokale besturen. WVI en Digitaal Vlaanderen nodigen alle algemeen directeurs, de diensthoofden ruimtelijke ordening/omgeving en de GIS-verantwoordelijken uit. Noteer alvast in uw agenda : 4 mei om 8.45u, OC De Schouw Lichtervelde

Het event is gratis, maar inschrijven is verplicht. Voor wie dat wenst is er een broodjeslunch voorzien.
Volledig programma en inschrijving via de WVI website.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.