Handreiking voor de GIPOD-coördinator

Gepubliceerd door Wouter Verhelst op

Overweeg je als gemeente om te starten met software voor inname openbaar domein? Op zoek naar meer draagvlak en een plan van aanpak voor GIPOD? Lees dan zeker eens de nieuwe, heldere en beknopte handreiking van VVSG ‘Implementatie van GIPOD in uw lokaal bestuur‘. Zeer interessant leesvoer voor gemeentelijke GIPOD-coördinatoren, maar ook voor diensten communicatie en lokale economie.

Op 12 december 2017 organiseerden VVSG, VLAIO en UNIZO een studiedag ‘Minder Hinder met GIPOD’. VVSG presenteerde een heldere handreiking om GIPOD op een projectmatige aanpak te implementeren in de gemeente. Er wordt vooral veel aandacht besteed aan het vergroten van het interne draagvlak, het hergebruik van GIPOD en de mogelijke meerwaarde voor de gemeente.

In opdracht van UNIZO wordt momenteel aan een project gewerkt dat moet leiden tot een tool om hinder vanuit GIPOD automatisch te communiceren naar lokale handelaars. De tool zit nog in een prille testfase bij enkele partnergemeenten, maar het project heeft al op zijn minst geleid tot enkele zinvolle beleidsaanbevelingen m.b.t. het GIPOD-platform en de KBO.

Handreiking en samenvattende presentaties


1 reactie

Slim beheer van innames openbaar domein in Midwest – Intergemeentelijk GIS Midwestoverleg · 10 juni 2018 op 23:05

[…] manier ook omgezet naar een hefboom om de interne werking te verbeteren (zie in dit verband ook de GIPOD-handreiking van […]

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.