VVSG-GIS 23/2/2018

Gepubliceerd door Wouter Verhelst op

 1. Formaliseren van de vertegenwoordiging van de lokale besturen in het Stuurorgaan Vlaams Informatie en ICT-beleid.
 2. Introductie van Slack als nieuw communicatieplatform voor terugkoppeling uit de verschillende werkgroepen en het uitwisselen van informatie in het algemeen. Er is een speciaal kanaal voorzien voor vraag-en-antwoord, om grote mailings te vermijden. Een must voor wie VVSG-GIS op de voet wil kunnen volgen.

Thematische werkgroepen

Op de vergadering werd een voorstel gelanceerd om de vertegenwoordiging van de lokale besturen in de verschillende “geowerkgroepen” enigszins te formaliseren. Eén van de uitgangpunten is het beter afstemmen en terugkoppelen van de werkzaamheden van de werkgroepen naar de lokale besturen. Alle documenten van deze werkgroepen worden verzameld op de Google Drive van de VVSG GIS-werkgroep > Werkgroepen. In eerste instantie beperken we ons tot werkgroepen rond volgende projecten:

 • BeSt-add
 • Gebouwen- en adressenregister
 • GIPOD
 • GRB
 • Wegenregister

Slack als nieuw communicatieplatform

Via een afzonderlijke e-mail worden alle leden van de mailingslijst van VVSG-GIS uitgenodigd om toe te treden tot de Workspace VVSG GIS-werkgroep. Indien u nog geen gebruik maakt van Slack zal u automatisch naar de webapplicatie doorverwezen worden. Weet ook dat Slack een desktoptoepassing en een mobile app heeft: https://get.slack.help/hc/en-us/articles/201746897-Slack-apps-for-computers-phones-tablets.

Indien u geen e-mail ontvangen heeft of u wenst ook enkele collega’s toegang te verschaffen, dan kun u dit laten weten via gis@vvsg.be

 • U wordt binnen de Workspace automatisch toegevoegd aan volgende kanalen:
  1. Algemeen: Op dit kanaal zal er logischerwijs algemeen GIS-gerelateerde nieuws geplaatst worden.
  2. Vraag en Antwoord: Via dit kanaal kunnen individuele vragen gesteld worden. Zo beperken we het aantal e-mails.
 • Indien u graag toegang wilt tot specifieke agenda’s van (of discussies in) hoger vermelde werkgroepen dan dient u zich ook te abonneren op bijkomende kanalen. Hoe deze bijkomende kanalen volgen? https://get.slack.help/hc/en-us/articles/205239967-Browse-and-join-channels

Documenten en verslag

Categorieën: Geen categorieVVSG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.