Trefdag Digitaal Vlaanderen, je had er bij moeten zijn

Gepubliceerd door Marloes Decraemer op

Het is moeilijk om over een groot event als de Trefdag Digitaal Vlaanderen een samenvatting te schrijven. met meer dan 60 ’talks’ en 100 partners met standen was er het een uitgebreid buffet van informatie. En dan spreken we nog niet over de fijne contacten met collega’s, concurrenten en leveranciers.

De Plenaire Openingssessie speelde misschien wat minder in op de lach dan deze van vorig jaar door Lieven Scheire maar dat betekende niet dat ze mindere interessant was. Jan Smets, Administrateur-generaal van Vlaanderen Digitaal gaf inzicht in de 5 uitdagingen waar een digitale overheid in de toekomst.

  • Digitale veiligheid
  • De grote AI transformatie die nodig zal zijn om onze welvaart en welzijn vast te houden
  • Hyperpersonalisering
  • Europese digitale renaissance: data gedreven innovatie met Europese waarden en normen.
  • Hoe nemen we iedereen mee in deze ontwikkeling?

Pascal Coppens richtte onze blik op China, een land dat duidelijk niet stil heeft gezeten de laatste 20 jaar. Ze gingen van geen digitale technologie in een oogwenk en zonder tussenfasen naar een ‘cashless society’ waarbij iedereen aan een smartphone gekluisterd zit.

Ten slotte toonde datakunstenaar Dries Depoorter wat hij allemaal doet met technologie. Een verbluffend overzicht van ingenieuze technische uitvoeringen die misschien niet het meeste nut hebben maar ons wel even met de neus op de technologische mogelijkheden drukken. Check zeker eens zijn portfolio.

De geo-geïnteresseerde aanwezigen leken op hun wenken bediend met een eigen Geo-amfitheater en een eigen hoekje met bijna alle GIS gerelateerde bedrijven dicht bij elkaar. Er was wel enige teleurstelling dat er slechts 50 koptelefoons waren voorzien en geen andere mogelijkheid om de presentaties te volgen. Hoewel dit tot interessante gesprekken aan de inkom leidde, supporteren we toch voor minstens een verdubbeling van de zitplaatsen voor onze doelgroep.

En nu we toch wensen uitdrukken… zou het niet fijn zijn dat ook de VVSG een standje had waar we die 80 mensen die in de online VVSG GIS sessies zitten eens in levende lijve kunnen treffen op ?

We zien jullie volgend jaar!

Het GIS en Smart City team van WVI met vlnr Tom De Smet, Ward Steeman, Katja Zadorina, Ine De Cubber, Bart Boute, Leen Moeyaert en Marloes Decraemer.
Categorieën: Infosessies

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.