De doorlopende topografische kaart

Gepubliceerd door Bart Boute op

Soms kom je in gekende bronnen nog verborgen parels tegen. Zo ook bij CartoWeb van het NGI. De WMS https://cartoweb.wms.ngi.be/service bevat naast de renderings van het Belgisch grondgebied Grey / Overlay / Topo ook nog Crossborder, een kaartlaag met ruim bereik, gaande van Isle of Man tot Lienz.

De Crossborder kun je als doorlopende achtergrondkaart gebruiken, vb. als je de OSM Standard rendering te druk zou vinden op kleine schaal.
Hier enkele voorbeelden van Crossborder samen met Topo. Klik op de thumbnail om de afbeelding te openen.

Vanaf een bepaald zoom niveau (1/87.000) houdt de Crossborder service ermee op. Wie dieper in Frankrijk wil kijken kan gebruik maken van de WMTS van de Franse IGN : https://wxs.ign.fr/essentiels/geoportail/wmts?SERVICE=WMTS&REQUEST=GetCapabilities

Hier een detail van het Noord-Franse stad Dunkerque.

Meer informatie over deze en andere webservices van IGN France op hun website https://geoservices.ign.fr/services-web-essentiels Daar staat -voor de meerwaardezoekers- ook een uitleg over vectoriële planbladen (des tuiles vectorielles), een nieuw soort TMS/WMTS. Te ontdekken wat je daar mee kunt doen !

Wil je Zeeland, Brabant en de rest van Nederland in meer detail bekijken dan verwijzen we je door naar de WMTS van het Nationaal Georegister:
Hiermee kom je op de informatiepagina van de topokaart.
En dit is de rechtstreekse link van de WMTS:
https://geodata.nationaalgeoregister.nl/tiles/service/wmts?request=GetCapabilities


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.