Extra GIS-mogelijkheden n.a.v. de corona-crisis

Gepubliceerd door Wouter Verhelst op

De corona-crisis heeft ook de commerciële GIS-sector geïnspireerd om bepaalde initiatieven op te zetten die voor lokale besturen interessant of inspirerend kunnen zijn.

  • ESRI Belux onderhoudt op hun corona-hub een dashboard met de meest recente cijfers over de COVID19-pandemie in België. De geodata (van Sciensano) is sinds kort ook op niveau van de gemeenten beschikbaar. Daarnaast proberen ze enkele ideeën aan te reiken aan lokale overheden om ArcGIS-software in te zetten voor crisismanagement, analyses en communicatie.
  • SIGGIS lanceerde een eenvoudig ArcGIS Online loket waarmee ze de Witte Gids koppelden aan visuele CRAB-adresposities. Het idee erachter is om de sociale cohesie te stimuleren door buren ertoe aan te zetten om mekaar te bellen: Contacteer je buren in tijden van corona.
  • image-V lanceerde in december 2019 al een nieuw prijsmodel voor hun 360°-beeldendatabank. Naar aanleiding van de lockdown stellen ze nu een basisversie van hun viewer met de beelden van 2014-2016 gratis open tot en met 30 juni 2020. Meer info

1 reactie

Extra GIS-mogelijkheden n.a.v. de corona-crisis – Nieuwsberichten van het IOK GIS-team · 15 april 2020 op 21:46

[…] Bron: Extra GIS-mogelijkheden n.a.v. de corona-crisis […]

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.