‘Smart GIS’ by Bart Boute

Gepubliceerd door Wouter Verhelst op

Veel GIS-coördinatoren hebben in hun gemeente ooit al wel de vraag gekregen – of zelf het initiatief genomen – om een laagdrempelige presentatie te geven voor de collega’s, MAT of CBS over wat GIS precies is en wat er in een gemeente mee gedaan wordt. Ondergetekende ook, maar die presentaties dateren bij mij intussen al van 2015 en de wereld en de technologie is intussen grondig geëvolueerd. In een nieuwe legislatuur en met nieuwe collega’s is het echter interessant om dit na zoveel jaar eens te hernemen, al was het maar om het draagvlak en de betrokkenheid binnen de organisatie te behouden. Het is ook niet altijd gemakkelijk als GIS-professional om te moeten uitleggen wat je job nu precies inhoudt en tegelijk nog interessant over te komen. Een soms vervelend gevoel dat veel GIS-coördinatoren zullen herkennen.

In kader van de lezingenreeks Getsmart@WVI gaf Bart Boute, GIS-expert bij WVI, op 4/3/2021 een gevarieerd en toegankelijk exposé over GIS anno 2021, waarin de huidige toepassingsgebieden en de linken naar het Smart City-gebeuren aan bod kwamen, met een knipoog naar de corona-actualiteit. De presentatie van ongeveer een uur kan een bron van inspiratie zijn voor wie een breed publiek op een onderhoudende manier wil laten kennis maken met GIS en de recente evoluties errond.

Alle slides, ook van de vorige boeiende Getsmart-sessies, staan op een gesloten Linkedingroep. Via dit formulier kan je je inschrijven om toegang te krijgen.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.