Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Geo-IT GIS Infodag voor lokale besturen

11 juni @ 08:00 - 17:00

De gemeenteraadsverkiezingen komen eraan. Dat wil zeggen dat lokale besturen in 2025 een nieuw meerjarenplan moeten opstellen voor de komende zes jaar.

Als GIS-gebruiker of -verantwoordelijke vraagt u zich wellicht af wat er de komende jaren op u af komt en waar u moet aan denken voor het GIS-plan in uw gemeente.
De GIS-uitdagingen voor lokale overheden hebben wij bij Geo-IT samengevat in zes thema’s:

  • Integratie en samenwerking: Bij Geo-IT weten we hoe belangrijk het is dat de GIS-software geïntegreerd werkt met andere toepassingen en zo samenwerking tussen mensen en organisaties bevordert.
  • Veiligheid: Daarbij is het belangrijk dat de verwerking van de gegevens veilig en nauwkeurig gebeurt.
  • Kennis: Het verhogen van GIS-vaardigheden van medewerkers en het bevorderen van een cultuur van innovatie is cruciaal.
  • Kosten: Budgettaire beperkingen kunnen een bedreiging vormen voor de uitbouw en het onderhoud van een goede GIS-infrastructuur en de ontwikkeling van deze GIS-vaardigheden.
  • Burgerparticipatie: Informatie delen via publieke kaarten enerzijds en de mogelijkheid voor burgers om data in te geven of bij te werken anderzijds, leidt tot meer publieke betrokkenheid en tijdsbesparing bij de medewerkers.
  • Duurzame gemeenten: GIS-technologie moet ondersteunend werken bij initiatieven rond verbetering van de duurzaamheid van de leefomgeving.

Wij nodigen u uit op onze Geo-IT GIS™ Infodag op 11 juni 2024.in het Kasteel van Brasschaat. Wij willen u graag tonen hoe we met onze software en diensten een antwoord kunnen bieden op deze uitdagingen aan de hand van een aantal demonstraties en presentaties. Tussendoor kunt u kennismaken met uw collega’s van andere besturen en met de Geo-IT GIS™ medewerkers. Deelname is gratis, doch beperkt tot maximum drie personen per organisatie.